vineri, 28 octombrie 2011

Ziua Armatei Romane!


       Data de 25 octombrie 1944, Ziua Armatei Române, semnifică data eliberării totale a nord-vestului Transilvaniei de sub ocupație și administrație străine.  Eliberarea întregului teritoriu național s-a obținut prin lupta eroică a peste 525.000 de militari angajați nemijlocit în luptă, între 23 august și 25 octombrie 1944. Dintre aceștia au fost uciși sau răniți circa 58.000. Pierderile provocate inamicului s-au ridicat la 89.934 militari, dintre care 76.275 prizonieri.  Eliberarea părții de nord-vest a României nu a însemnat și încetarea luptelor duse de Armata Romană, care a continuat războiul antifascist alături de puterile Națiunilor Unite pentru eliberarea Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei, până la victoria finală, scrie hotnews.ro 




     In sarbatorirea acestei zile, militarii braşovenii i-au onorat pe ostaşii care şi-au dat viaţa pentru pământul românesc, în urmă cu 67 de ani. În cinstea lor oficialităţile, dar şi braşovenii prezenţi la ceremonial ,printre care si mebrii Partidului Conservator, au depus coroane la mormântul eroilor. 
     Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data de 25 Octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu