vineri, 28 octombrie 2011

Anul European al Voluntariatului !


     În perioada 21-23 octombrie 2011, o delegaţie numărând 40 de tineri conservatori din toată ţara, a onorat invitaţia europarlamentarului Sabin Cutaş, printr-o vizită la Bruxelles,  care a avut ca subiect central tema „2011 - Anul European al Voluntariatului”.
    Şi dacă anul trecut la Bruxelles, “Tinerii Conservatori au spus un NU hotărât sărăciei” ,anul 2010 fiind declarat de către Parlamentul European drept ‘’Anul European de luptă împotriva sărăciei și a excluziunii sociale’’,anul acesta, micii politicieni au venit în sprijinul altei directive a Comisiei Europene, care a desemnat anul 2011 drept „Anul European al Voluntariatului”.
Timp de 3 zile, tinerii conservatori s-au familiarizat cu o parte din proiectele europene importante care se derulează cu ajutorul voluntarilor şi au asimilat informaţii importante despre contribuţia voluntariatului la evoluţia societăţii şi a cetăţenilor ei. 


      În timpul rămas liber, dl. Sabin Cutas, europarlamentar PC, le-a prezentat tinerilor conservatori capitala Bruxelles, fiind trecute în revista Parlamentul European, Atomium şi Mini Europe, ultima zi fiind dedicată vizitării oraşuluiAntwerp„A fost o experienţă pe cât de plăcută, pe atât de utilă şi necesară. Am conştientizat o dată în plus căîntr-o lume plină de egoism, voluntariatul reprezintă un mod de viaţă, o formă de cetăţenie activă, dar din păcate, mult prea puţin sprijinit în ţară. Sunt convins că vom reuşi să punem în practică experienta căpătată aici şi să aducem şi noi, o umilă contribuţie mişcării de voluntariat din România”, a declarat Adrian Bughiu, Preşedintele Executiv al Tinerilor Conservatori.
                                                                                     Biroul de presa, 26.10.2011









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu