luni, 2 mai 2011

~ Cum a sarbatorit Brasovul ziua de 1 Mai ~


1 Mai, Ziua Internationala a Muncii, reprezinta pentru majoritatea romanilor un prilej de iesit la iarba verde, la gratar sau la mare , o zi libera fixata tocmai bine, la inceputul verii, un start ideal pentru o mini-vacanta. Insa putini dintre noi, generatia tanara, stim de unde a plecat fixarea acestei zile. Inainte de 1989 se organizau defilari si manifestari in amintirea muncitorilor care si-au aparat drepturile in SUA, pierzandu-si insa, cel mai mare drept : dreptul la viata!
In prezent semnificatia este cu totul alta, prilejul de a sarbatori in aer liber lasand in urma munti de gunoaie. In semn de respect fata de mediul inconjurator, reprezentatii PSD alaturi de cei din PC si PNL si-au inceput dimineata de 1 Mai printr-o actiune de ecologizare in zona lacului Noua. Speram ca Brasovenii au inteles mesajul transmis prin aceasta actiune:  "Lasa asa cum vrei sa gasesti!" adica un mediu CURAT!



Deoarece ziua de 1 Mai a coincis cu Duminica Tomii, Brasovenii au avut motiv dublu de petrecut, participand la cea mai mare si frumoasa parada in aer liber organizata cu ocazia sarbatoririi Junilor Brasoveni. 7 cete de Juni: Junii Tineri, Junii Curcani, Junii Batrani, Junii Dorobanti, Junii Albiori, Junii Rosiori si Junii Brasovecheni au defilat pe strazile Brasovului, finalul traseului fiind la Pietrele lui Solomon pentru diverse competitii si o adevarata petrecere campeneasca. Cei ce au preferat sa ramana in oras au putut participa de la ora 17 la un adevarat spectacol de muzica populara in Piata Sfatului.




Alte zile importante in luna Mai :

3 Mai ~ Ziua Mondiala a Libertatii Presei;
5 Mai ~ Ziua Barbatului (recent stabilita);
15 Mai ~ Ziua Internationala a Familiilor; Ziua Latinitatii;
17 Mai ~ Ziua Internationala de Lupta Impotriva Homofobiei;
21 Mai ~ Ziua Mondiala a Culturii si Diversitatii Culturale;
22 Mai ~ Ziua Internationala a Diversitatii Biologice;
25 Mai ~ Ziua Internationala a Copiilor Disparuti;
31 Mai ~ Ziua Mondiala Fara Tutun.

2 comentarii:

  1. felicitari, sper sa fiti un exemplu si pentru noi si pentru altii
    cu stima si respect
    secretar florin_brindas

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim ! Cu totii speram ca PC sa fie un exemplu pentru poporul Roman. Multumim inca odata si mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere