vineri, 27 mai 2011

Intrecerea Partidelor ~ Canionul 7 Scari


Vineri, 20.05.2011, dl.Prim Vicepresedinte TC Nicolae Cristei  a organizat, initial, o actiune de intrecere a partidelor, TSD,TNL si TC, la Canionul 7 Scari. Din motive proprii, membrii echipelor TSD si TNL nu s-au putut prezenta, concursul tinandu-se intre membrii TC, cupele, medaliile si diplomele fiind premii fictive pe langa distractia si aventura castigata in intreaga zi.  
A fost cea mai tare drumetie cu cei mai tari tineri...adrenalina si distractie la maxxxim ♥ Multumiri participantilor, organizatorilor, salvamontistilor si bucatarului !!!


Galerie foto: 












 


 




marți, 3 mai 2011

Mai ~ Luna de lupta împotriva etnobotanicelor !


O dată în plus, Tinerii Conservatori trag un semnal de alarmă asupra faptului că astăzi, în România anului 2011, autoritățile se fac vinovate de vânzarea drogurilor în mod legal, fiind părtașe impasibile la sute de drame. „Tot timpul, Tinerii Conservatori s-au implicat în dezvoltarea armonioasă a viitoarei generații, fie prin proiecte concrete, fie prin mesaj și atitudine. Este, deci, de datoria noastră ca și cetățeni să punem umărul la extirparea acestui fenomen nociv”, a declarat Daniela Coman, Președintele TC. „Din păcate, problema etnobotanicelor a devenit una de sănătate publică în România, lucru pe care l-a sesizat toată lumea, mai puțin Guvernul. Pentru că este cu adevarat o problemă națională, îi chemăm alături de noi, pe toți cei care vor să se implice în asanarea fenomenului, indiferent de apartenența sau neimplicarea lor politică”, a completat Adrian Bughiu, Secretarul General al Tinerilor Conservatori. 

Ideea Partidului Conservator de a declara luna mai „Luna de lupta împotriva etnobotanicelor” este o inițiativă prin care se cere Guvernului să dea o ordonanţă pentru interzicerea comercializării acestor substanţe. Proiectul inițiat de către Organizația Femeilor Conservatoare din  Argeș, este coordonat la nivel național de către vicepreședinții PC, deputații Bogdan Ciucă și Tudor Ciuhodaru.
Propunerile Partidului Conservator  privind stoparea acestui fenomen, prevăd reînfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog ca şi coordonator al politicilor de sănătate în domeniu, înfiinţarea primului centru regional de toxicologie la Iaşi, precum și ore de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să avertizeze asupra consecinţelor riscului consumului de etnobotanice. 
                                                                  Biroul de presa al TC


 

 

În luna mai, toate filialele județene vor promova și vor iniția acțiuni care să vină în sprijinul acestui proiect.
Sustine si tu acest proiect printr-un vot in sondajul de mai jos, indiferent de orientarea politica! 
Implica-te! Schimbarea incepe acum!!!

 

luni, 2 mai 2011

~ Cum a sarbatorit Brasovul ziua de 1 Mai ~


1 Mai, Ziua Internationala a Muncii, reprezinta pentru majoritatea romanilor un prilej de iesit la iarba verde, la gratar sau la mare , o zi libera fixata tocmai bine, la inceputul verii, un start ideal pentru o mini-vacanta. Insa putini dintre noi, generatia tanara, stim de unde a plecat fixarea acestei zile. Inainte de 1989 se organizau defilari si manifestari in amintirea muncitorilor care si-au aparat drepturile in SUA, pierzandu-si insa, cel mai mare drept : dreptul la viata!
In prezent semnificatia este cu totul alta, prilejul de a sarbatori in aer liber lasand in urma munti de gunoaie. In semn de respect fata de mediul inconjurator, reprezentatii PSD alaturi de cei din PC si PNL si-au inceput dimineata de 1 Mai printr-o actiune de ecologizare in zona lacului Noua. Speram ca Brasovenii au inteles mesajul transmis prin aceasta actiune:  "Lasa asa cum vrei sa gasesti!" adica un mediu CURAT!



Deoarece ziua de 1 Mai a coincis cu Duminica Tomii, Brasovenii au avut motiv dublu de petrecut, participand la cea mai mare si frumoasa parada in aer liber organizata cu ocazia sarbatoririi Junilor Brasoveni. 7 cete de Juni: Junii Tineri, Junii Curcani, Junii Batrani, Junii Dorobanti, Junii Albiori, Junii Rosiori si Junii Brasovecheni au defilat pe strazile Brasovului, finalul traseului fiind la Pietrele lui Solomon pentru diverse competitii si o adevarata petrecere campeneasca. Cei ce au preferat sa ramana in oras au putut participa de la ora 17 la un adevarat spectacol de muzica populara in Piata Sfatului.