marți, 28 iunie 2011

Suntem CONTRA violentei domestice!!!

In timp ce tipi la sotia ta, altul isi doreste sa ii sopteasca la ureche. In timp ce o umilesti, o insulti, altul o curteaza si ii reaminteste ca e o femeie de isprava. In timp ce-ti lovesti sotia, altul vrea sa o iubeasca. In timp ce o faci sa planga, altul ii fura zambete. Promoveaza acest mesaj si fii CONTRA VIOLENTEI DOMESTICE!



Controverse dupa BAC




Odă Limbii Române



Prin condei, sărut eu  limba noastră cea română
Mînjită cu funingine, bătută cu ţărînă.
Trecut-au anii, dar tot frumoasă eşti
Prin Eminescu si Vieru mereu o sa traiesti.
.....................................................................
Dacă aş putea să-ţi dăruiesc castele
Ba chiar pămîntul şi cerul plin cu stele
Dar ştiu  precis că vrei doar numai una
Să ne iubim noi LIMBA,PATRIA şi  MUMA.






Ieri 200.000 de elevi de liceu au sustinut  proba obligatorie la Limba si Literatura Romana a Examenului de Bacalaureat.  Pentru ca unul dintre subiecte le-a dat batai de cap elevii s-au apucat sa comenteze pe forumuri si retele de socializare dar se pare ca intr-o altfel de limba Romana. Cu toate astea, pentru cei ce opteaza pentru un invatamant universitar, le este facuta in asa fel programa de studii incat doar cei ce opteaza pentru limbi straine mai au parte si de cursuri de Limba si Literatura Romana. Oare nu este atat de important sa ne exprimam corect verbal si scris in dialectul tarii noastre? Observam pe forumuri si retele de socializare lipsuri de exprimare in limba Romana insa nu se face nimic pentru a continua pregatirea si in Invatamantul Universitar. Tinerii aleg sa introduca in limbajul lor cuvinte din limbi straine lasand in urma greseli gramaticale si exprimari incorecte.. daca se vede necesar, nu ar trebui modificata Programa de Invatamant prin introducerea obligatorie a Limbii si Literaturii Romane in Universitati?? 








duminică, 26 iunie 2011

LA MULTI ANI dl.Daniel Constantin!

Fie ca aceasta zi sa va deschida poarta unui viitor plin de noi succese! Cele mai calde ganduri si urari de sanatate, fericire, bucurii si impliniri din partea organizatiei noastre!




 LA MULTI ANI dl. Presedinte! 





joi, 2 iunie 2011

Inaltarea.Depuneri de coroane.

Astazi, 02.06.2011 au avut loc depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor de pe str. Carierei, Brasov, cu ocazia Sarbatorii Sfinte, Inaltarea Domnului. Slujba religioasa, discursuri comemorative si momentul depunerii coroanelor au fost punctele atinse astazi de Conservatorii Brasoveni.

Galerie foto: